Tuesday 3 December 2013

bu o"nun hayati: asik oldugu bir oglan varmis. ilk sevismesi de dahil olmak uzere bir kac kere birlikte olmuslar. oglan tabii ki baskalari ile sevismeyi de ihmal etmemis bu arada. kiz, iki sene boyunca oglanin onu sevmesi icin debelendikten sonra odasindaki koltukla konusmaya baslamis. aglama krizleri, anoreksiya duzeyinde yeme bozukluklari, terapiler, ilaclar derken travmatik ilk genclik yillarina sahip olmus. bilirsiniz bu hikayeleri. cogumuzun basindan gecti. sonra oglan ulkeyi terk edince, kiz baskalarina yer acmis. onu seven ilk adam ile erken bir evlilige imza atmaya karar vermis. henuz evliliginin ilk alti ayinda. fakat aklinda hep baskalari var. ruyalarina giren eski asklari ile sevismekte. sabah uyandiginda ise hirsla kocasina saldiriyor. orgazm olup olmadigi konusunda herhangi bir bilgi yok. her sarhoslugunda pismanligini dile getirmesi cok uzucu. 

kararindan dolayi pisman olmamasi gerektigine ve yeni hayatinin tadini cikarmasina dair yaptigim butun o konusmalar korkunc alisveris seanslari ile tamamlaniyor. her hafta, sehrin farkli semtlerindeki caddelerde ve alisveris merkezlerinde kocasinin kredi karti ile kocasi icin yaptigi alisverislerin buyuk bir kismina eslik ederken gencecik bir kadinin sahip olamadigi adama cevirmek istedigi kocasina uzuluyorum.

cok yakin bir kac arkadasi evliliklerinin surmeyecegini soyledigi icin facebooktaki profil fotografini kocasi ile nikah salonunda imza atarkenki bir fotografa cevirmesinin son derece gereksiz oldugunu soyledigimde kirildigini hissettim.

kocaisi ile paylastiklari herhangi bir sey de yok. standartlarinin uzerinde bir entelektuel birikimi olan adama zorla cizgi film izletiyor ve konustuklari tek sey ailelerinde kim ne yapmis. adam halinden memnun gorunuyor. 

son bir kac aydir vaktimin buyuk bir kismini onlarla geciriyorum. bana cok iyi davrandilaklari bir gercek. ikisi de son derece duzgun insanlar. fakat duzgunlukleri birbirleri icin ideal degil. fakat yine de bir arada duruyorlar. hem de duzenin arzu ettigi sekilde. cocuk yapmayi dahi dusunuyorlar. 

bir kadin neden asik olmadigi ve o kadar da arzulamadigi bir adami, sirf standartlarina uygun oldugu icin hayat arkadasi olarak secer? hem de bu kadar genc bir yasinda. onunde kocaman uzun guzel yillar varken. peki bir adam sadece guzel ve kafasi calisiyor diye bir kadinin bunca kaprisine boyun eger? 

insanlik hallerini idrak edemedigim buyuk bir gercek. 

No comments:

Post a Comment